• 16 NOV 17
  • 0

  Samen sparen voor extra onderzoek naar Myotone Dystrofie

  De onderzoeksagenda van het Prinses Beatrix Spierfonds met betrekking tot myotone dystrofie is vernieuwd. Het volgende onderzoek waar we samen voor sparen, is een onderzoek naar myotone dystrofie (MD) en nachtelijke beademing.

  Bij myotone dystrofie kunnen ‘s nachts ademhalingsproblemen voorkomen, zoals slaapapneu en hypoventilatie. Dit kan overdag leiden tot slaperigheid en vermoeidheid. Nachtelijke ademhalingsondersteuning zou kunnen helpen, maar het effect hiervan verschilt sterk per persoon. Een onderzoeksteam onder leiding van prof. dr. Karin Faber wil uitzoeken waarom dit zo is en of ze het effect van behandeling kunnen voorspellen.

  Doel van het onderzoek

  Het doel van dit onderzoek is om vast te stellen waarom mensen zo verschillend reageren op NIV en welke factoren hierop van invloed zijn. De onderzoekers hopen hiermee te kunnen voorspellen welke patiënten baat zullen hebben bij NIV en welke niet. Daarnaast kunnen ook mogelijke factoren die van belang zijn voor het ontwikkelen van ademhalingsstoornissen worden bepaald.

  Spaar mee voor dit onderzoek

  Met de campagne ‘MD de wereld uit!’ sparen we voor dit onderzoek (klik op de link voor meer informatie over hoe U kunt helpen).

  Laten we er samen voor zorgen dat dit onderzoek zo snel mogelijk van start kan gaan!

   

  Leave a reply →